Essay - sakprosa


Frihet er å se regnet falle uten å ha tanker

- 112 mikroessays

Bjørnar Berg

«Slow-bok»; med korte tekster (vi kaller det «mikroessays») arbeider forfatteren seg inn mot livets egentligheter, forbi tankenes plager og relasjonenes knapt tilgjengelige goder.

Kr 79,-Tre florentinarar

- Essay og artiklar om religion, kultur og samfunn

Arnfinn Haram

Arnfinn Harams bok er nå kommet i nytt opplag!
Kr 339,-«Seirens krone er henlagt til alle Daniels Menn»

- Festskrift til Asle Dingstad

Boe Johannes Hermansen & Lauritz Pettersen (red.)

Dette er en bok til og om presten Asle Dingstad. Han fyller 70 år den 25. januar 2016 og hylles her med et festskrift – breddfullt av tematikk jubilanten brenner for.
Kr 359,-«Med lykti i hand»

- Garborg som diktar og tenkjar

Eskil Skjeldal

Arne Garborg som tenkeren har vært lite påaktet; mannen ”med lykti i hand”, på evig leting ”etter upphavsbrunnen og årsakskrafti”. Et oppbud av forfattere gjør en nylesning av Garborg, som gir nye innsikter om hans person og forfatterskap.
Kr 359,-Den svake Gud

-

Eskil Skjeldal

I denne essaysamlingen problematiserer Eskil Skjeldal konvensjonelle gudsbilder som er konstruert for å gripe og begripe Gud. I boken mer enn antyder han at Gud også er svak.
Kr 179,-Benedikt XVI - Troens & tankens forsvarer

-

Ståle Johannes Kristiansen

Boken formidler ulike perspektiver på Ratzingers evne og vilje til å ajourføre troen for verden, og i dette hans åpenhet for bidrag ad filosofiens vei
Kr 178,-Klokke & katedral

- Tanker om tid og evighet

Helge Erik Solberg

”Jeg ønsker alle lesere en spennende reise, med en god reiseleder!” sier Lars Roar Langslet i sitt forord til boken som er blitt en oppdagelsesreise i tidens og evighetens grenseland.
Kr 129,-Økumenikken har brote laus

- Og slik går no dagane...

Roy-Olav Øien

Gjennom ei rekkje satiriske* tekstar får både katolske så vel som karismatiske og lutherske krinsar testa sine særeigne trekk mot forfattarens skarpe blikk og muntre penn.
Kr 49,-Essay om teologi og litteratur

-

Jan Inge Sørbø

I 1994 samlet Jan Inge Sørbø artikler han hadde skrevet gjennom ti år. En tidløs, leseverdig bok, nå til en behagelig pris
Kr 200,-Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Endelig! Romanen «Lutheri!» er ført i pennen av Ola I. Breivega, filolog og tidligere leder av Noregs Mållag. Han har før gitt ut fagbøker om nynorsk og klarspråk, men dette er hans første roman. Med sine 77 år vil han trolig være årets eldste debutant i Norge. Det er feiende flott! Gratulerer!

Les mer...

I anmeldelsene brukes vendinger som "uhyre interessante bok" (Dagen) og "på det sterkeste vil oppmuntre mange til å lese" (Utsyn). Dette er gledelig og understøtter at boken Dagfinn Stærk har skrevet, er svært berikende.

Les mer...


Motta vårt månedlige nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Nå: Portofri A-post!

Bøker til ordinær pris sendes alltid portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...