Rune Richardsen

Tidebønn

-daglige bønner fra Bibelen

Kr 189,-   Antall:

Tips en venn!
Se forsiden
Forlag: Efrem forlag
Utgivelsesdato: 24.11.2008
ISBN: 9788292922224
Språk/målform: Bokmål
Innbinding: Ringinnbundet
Sidetall: 116
Originaltittel: Tidegärd
Oversetter: Rune Richardsen
Beskrivelse

Denne nye utgaven av Tidebønn er basert på siste utgave, Bibelen 2011 (pr 31.12.2015). 

"Tidebønn" er enkelt lagt opp, og er like aktuell om en har erfaring eller ei. Den vil passe i ditt lønnkammer, for både unge som eldre, og i fellesskap - familier, bibelgrupper, skolelag eller styremøter. Å be tidebønn inkluderer alle - ekskluderer ingen.

Boken inneholder tidebønn for en uke, med fire bønnetider pr dag: Laudes (morgenbønn) - Midt på dagen - Vesper (ettermiddag/kveld) - Completorium (før natten).

Tidebønn har sin opprinnelse i den jødiske tradisjons bønnetider og ble videreført av den tidlige kirke. Både Jesus og disiplene ba de gammeltestamentlige bønnene fra Salmenes bok. Apostlenes gjerninger, skriftet i Det nye testamentet som omhandler den første menighet, vitner om hvordan de første kristne, i fellesskap eller hver for seg, ba ved bestemte tider.

Bønnene er hentet fra Bibelen. Å be Guds ord er tidløst og slitesterkt. Hele spekteret av menneskelige føleleser og erfaringer får rom. Dybdene i Gud – og i oss selv – blir utforsket. Bønnen for verden blir utvidet. Vår kristne enhet fordypes.

Når vi ber tidebønn kommer vi ikke bare i forbindelse med den levende Gud, men også med alt Guds folk som over hele jorden ber de samme bønnene..
Tidebønn er laget etter mønster fra Peter Halldorf / Per Åkerlunds svenske «Tidegärd». Etter idé og i samarbeid med Helge Unneland

 
1. utgave ble trykket med støtte fra Stein Eirik Foss' minnefond. 

Anmeldelser

Tekstutdrag

Forfattere / Bidragsytere:


Rune Richardsen er cand.theol. og arbeider som studieveileder på NLA i Bergen. Han er medforfatter til Bibelselskapets Evangeliesynopse
Rune Richardsen er cand.theol. og arbeider som studieveileder på NLA i Bergen. Han er medforfatter til Bibelselskapets Evangeliesynopse.
Les mer

Andre bøker av forfatteren:


Rune Richardsen

Tidebøn

Kr ,-