Forsiden // Bøker // Sinn og selvutvikling // Ditt hellige rom

Christopher Jamison

Ditt hellige rom

Klostervisdom for moderne mennesker

Kr 198,-   Antall:

Last ned omslag
Tips en venn!
Les et utdrag fra boken
Se forsiden | Baksiden | Innhold
Forlag: Efrem forlag
Utgivelsesdato: 04.03.2009
ISBN: 9788292922088
Språk/målform: Bokmål
Innbinding: Innbundet
Sidetall: 192
Originaltittel: Finding Sanctuary
Oversetter: Knut Grønvik
Beskrivelse

Boken er dessverre utsolgt. Nytt opplag eller utgave vurderes.

Abbed Christopher Jamison gjør klostervisdommen om til daglig brød i vanlige folks liv. Gjennom 7 trinn hjelper han oss å oppdage og innrede vårt hellige rom, et rom der livets mening og dets fred vil fremtre.

Har 1500 år gammel klostervisdom noe å tilføre moderne mennesker, spør forfatteren i denne inspirerende og praktiske boken. Vi er ubekjeden nok til å si et ubetinget ja! Abbed Christopher Jamison fra TV-serien deler i denne boken raust av sin erfaring med å gjøre klostervisdommen om til daglig brød i vanlige folks liv.

Jamison tar leseren med gjennom de 7 trinn.
 
Klostervesenets far i vest er St. Benedikt av Nursia (480-550), og med hans veiledning som kilde viser forfatteren hvordan disse leverådene også kan brukes av mennesker utenfor klosteret. Blant folk av alle religiøse overbevisninger, og blant folk uten, øker i vår tid opplevelsen av at den kristne klostertradisjonen har noe spesielt å bidra med og i høyeste grad er relevant for vanlige folks liv.
Fr. Christopher skriver bevisst til dem som ikke er sikker på hva de tror på, men som søker fred i en ofte forvirrende, hektisk verden.

Boken er blitt til i kjølvannet av BBC-serien The Monastery (Klosteret) der fem svært ulike, moderne menn levde klosterlivet i førti dager, mens tv-kameraene fulgte det som skjedde med dem. Serien ble en overraskelse for både tv-kritikere og de tre millioner seere som fulgte serien - som kanskje hadde tatt for gitt at munker ikke har bakkekontakt og derfor ikke kan møte vanlige folks problemstillinger. De fem ble imidlertid også utfordret. De ble bedt om å lytte dypt og vedvarende til seg selv, til andre mennesker og til – en mulig Gud. Nå fikk de, kanskje for første gang i sitt liv, tid og ro til å se på egne verdier og prioriteringer, og få en dypere innsikt i seg selv. Blant folk av alle religiøse overbevisninger, og blant folk uten, øker i vår tid opplevelsen av at den kristne klostertradisjonen har noe spesielt å bidra med og i høyeste grad er relevant for vanlige
folks liv.

Les gjerne Erling Rimehaugs artikkel om The Monastery / Ditt hellige rom i Vårt Land: Tilfluktsted i travelheten

...The Monastery, BBC2:
Tre millioner fulgte tv-serien om fem moderne, svært ulike menn som bodde 40 dager i klosteret Worth nær London for å ta del i munkenes rytme i bønn og arbeid. Kritikere og seere ble overrasket. De fem – veiledet av abbed fr. Christopher og et par av de andre munkene – holdt ut og fikk sitt liv endret.

Anmeldelser

Les en bibliotekar sin anmeldelse

"...dette er ei god bok. Eg har stor glede av å lese henne no, kapitel for kapitel, med tenkjepausar innimellom. Takk for at du gjev ut slike bøker..." ATH (på epost 24. mars)

«Han viste TV-seere over hele verden hvordan man kan gjøre Guds-lengselen til handling, gjennom det krevende arbeide det er å finne et hellig rom. I seg selv... (i boken) setter han hele sin knivskarpe kunnskap inn på å holde oss på veien.»
Olav Egil Aune, Vårt Land

«Svært rik på åndelig innsikt, men aldri selvrettferdig, selvtilfreds eller moraliserende... hans veiledning er rett på sak»
Daily Express

«Jeg har lest boken og liker den kjempegodt ! Anbefaler den derfor varmt.»
Epost fra butikksjef i en Bok & Media bokhandel

Tekstutdrag

Fra forfatterens innledning: BBC-serien The Monastery (Klosteret) handlet om fem meget moderne menn som levde klosterlivet i førti dager og førti netter mens tv-kameraene fulgte det som skjedde med dem. Synet av munker som med omtanke og innsikt møtte vanlige mennesker og det de strevde med, ble en overraskelse for millioner av seere som hadde tatt for gitt at munker ikke hadde bakkekontakt. Å akseptere folk som de er, var jo egentlig en sak for opplyste og liberale mennesker, ikke for munker i kloster.
De fem mennene ble imidlertid ikke bare akseptert; de ble også utfordret. De ble bedt om å lytte dypt og vedvarende til seg selv, til andre mennesker og til Gud. Førti dager senere hadde denne øvelsen i å lytte i dybden forandret deres hjerter og tanker, slik den har forandret hjertene og tankene til mange generasjoner av munker og nonner. Mennene forlot klosteret i tettere kontakt med livet enn de var da de kom.

Blant folk av alle religiøse overbevisninger, og blant folk uten, øker i vår tid opplevelsen av at den kristne klostertradisjonen har noe spesielt å bidra med. The Monastery samlet til alles overraskelse mer enn tre millioner seere, og ble tatt svært godt i mot av både kritikere og publikum. Måneden etter det første programmet hadde Worth Abbeys nettsider 40 000 besøk, og i samme periode bestilte flere hundre mennesker et retreatopphold i klosteret.
Det er til en viss grad disse retreatgjestene som har ansporet meg til å skrive denne boken. Den er særlig blitt inspirert av dem som ikke har noen religiøs bakgrunn. De representerer en ny generasjon av mennesker som ikke har falt fra troen, men som opplever religion som en lukket bok, eller, som en sa det, «kun en kilde til gode vitser». De søker med oppriktighet og vilje til å lytte til ny innsikt; dette oppmuntrer oss som munker, men gjør oss også ydmyke. Folk ønsker å lære av oss, og sier at vår måte å leve på ikke bare er verdifull for oss, men også for dem. Det ser ut til at vår grunnlegger, Sankt Benedikt, stadig har mye å si til mennesker i dag.

Benedikt skrev sin regel for munkeliv for femten hundre år siden, mens han var abbed på Monte Cassino, et kloster på toppen av et vakkert fjell sør for Roma. Italia ble på den tiden revet opp av barbarenes invasjoner og stor forvirring. Benedikt hadde ikke bare innsikt i det åndelige liv, men også i det barbariske. Navnet «Benedikts regel» kan lett villede folk til å tro at han skrev en regelbok. I virkeligheten skrev han en bok full av innsikt i det kristne livet, med noen konkrete anbefalinger (regler) om hvordan innsikten kunne omsettes i praksis. Denne visdommen veileder mennesker den dag i dag, selv om mange av reglene er blitt tilpasset lokale forhold, slik Benedikt uttrykkelig ba om.

I hver generasjon fører munker og nonner sin tids virkelighet og regelens visdom sammen i en ny fusjon, født av samtidserfaring. Denne fusjonen skaper den energien som gjør klostre i stand til å være hellige rom i dag, slik de har vært det i århundrer. Og dette hellige rommet kan også gjenskapes i hjertet hos alle mennesker av god vilje. Leter du etter et hellig rom i livet, inviterer Benedikt deg til dette fredens sted med ordene som også innleder regelen han skrev: «Lytt nøye, Guds barn, til mesterens rettledning. Hør etter med hjertets øre.»

Forfattere / Bidragsytere:


han har vært misjonsprest i Areopagos og er nå prest for bevegelsen Korsvei. Han har i flere år vært en viktig leverandør til Vårt Lands tekstverksted, har flere bokutgivelser bak seg og er en flittig brukt andaktsholder i NRK.

«Jamison åpner dører mellom vår tid og vår tro, med vital veiledning for både søkere, tvilerer og velvante troende»
Knut Grønvik, oversetter

Fader Christopher Jamison er abbed i Worth, et benediktinsk kloster i Sussex, litt sør for London. Etter BBC2s serie "The Monastery" ble Jamison oppfordret til å utgi en bok med veiledningen som hadde forbauset tre millioner seere i denne serien.
Les mer

Andre bøker av forfatteren:


Christopher Jamison

Lykke

Kr ,-