Forsiden // Bøker // Sinn og selvutvikling // Størst av alt er kjærligheten

Wilfrid Stinissen

Størst av alt er kjærligheten

Kr 198,-   Antall:

Tips en venn!
Les første kapittel (pdf)
Se forsiden | Innhold
Forlag: Efrem Forlag
Utgivelsesdato: 22.10.2008
ISBN: 9788292922040
Språk/målform: Bokmål
Innbinding: Innbundet
Sidetall: 176
Originaltittel: Störst av allt er kärleken
Oversetter: Gunnar Wicklund-Hansen
Beskrivelse

Wilfrid Stinissen, en av Nordens mest erfarne og leste forfattere av kristen spiritualitet, har gitt ut bok om det aller viktigste – kjærligheten. I følge ham selv vil boken avslutte hans forfatterskap – et verdig punktum! 

Vi lengter alle etter å elske og bli elsket. Vårt behov for kjærlighet er grenseløst. Vårt liv kretser rundt kjærlighet, en stor del av våre plager er kjærlighetsplager.
 
Likevel finnes det knapt noe ord som er blitt så tvetydig som ordet ”kjærlighet”. – I Størst av alt er kjærligheten forsøker karmelittbroder Wilfrid Stinissen å skape klarhet i forvirringen. Han peker på en del tvetydigheter og belyser hva ekte kjærlighet i grunnen innebærer. Vi får vite at sann kjærlighet er både eros og agape, at kjærligheten til Gud og medmennesker flyter inn i hverandre. Han gjør også opp med den gamle misforståelsen at det er forbudt å elske seg selv og taler om kjærlighetens forholdt til følelser, om kjærligheten til fiender, om ekteskap og sølibat, om vennskapets uante muligheter…

Boken er en syntese av teologi og praktisk livskunst. Utgangspunktet er at mennesket er skapt til Guds avbilde, en Gud som ikke er en ensom potentat uten kjærlighetsfullt fellesskap. Menneskenes kjærlighet er sann i den grad den avspeiler kjærligheten hos en treenig Gud. 

Anmeldelser

Tekstutdrag

Forfattere / Bidragsytere:


Br. Wilfrid Stinissen var en kjent og kjær forfatter og åndelig veileder. Han var i en årrekke prior i klosteret Norraby i Sverige, som karmelittbroder og katolsk prest. Han døde 30. november 2013, 86 år gammel.
Les mer

Andre bøker av forfatteren:


Wilfrid Stinissen

Gjem deg ved bekken Kerit

Kr ,-