Forsiden // Bøker // Skjønnlitteratur // Babylonsk harpe
Forlag: Efrem forlag
Utgivelsesdato: 20.09.2013
ISBN: ISBN 9788292922309
Språk/målform: Nynorsk
Innbinding: Heftet med klaffer
Sidetall: 96
BeskrivelseANGELUS

Lett og stille
står du i døra
eit ljos
ein ange
eit vinddrag
frå den andre verda
går føre deg
fylgjer etter deg

Ave!

djupt bøyer eg meg
samlar alt i eitt punkt

andlet
mot andlet
står vi

alt er mogeleg no

 


Forberedelsene til diktsamlinga var godt i gang da Arnfinn Haram brått døde i 2012. Han elsket å sykle og var på vei til venner nord for Oslo da hjertet hans stanset. Han ble bare 62 år gammel og var midt i et aktivt virke som prior på St. Dominikus kloster på Majorstua i Oslo. Han var også fast skribent i Klassekampen og Vårt Land og en ofte benyttet seminarleder, foredragsholder og paneldeltaker.
Kultur-­‐ og debattredaktør Knut Olav Åmås utdyper samfunnsengasjement hans og trekker veksler på sin inngående kjennskap til Olav H. Hauge i etterordet.
Med utgivelsen av «Babylonsk harpe» får vi del i en ny side ved Arnfinn Haram. Her viser han kampen sin, som menneske og tronede, både i horisontale relasjoner og i kamp med Gud. Vi kommer ham nær på en helt annen måte enn i prosaen hans, og de mystiske dragene ligger som understrømmer i diktene. Samtidig er det en jordfestet samling, tydelig preget av dikteren sin store kjærlighet til naturen.
Samlingen er redigert av Eskil Skjeldal og Ronny Spaans og er innholdsmessig unik i norsk samtidspoesi.Anmeldelser

«Babylonsk harpe er ei nydeleg og kjenslevar diktsamling, ein tidlaus pust inn i den norske samtidslyrikken … Med Babylonsk harpe har bokhausten fått si store overrasking og sin vesle sensasjon.»
Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land

«Det er ikkje tvil om at Arnfinn Haram hadde lyriske gåver, og skriv god nynorsk lyrikk. Det har slik sett vore ei glede å lesa denne vesle boka»
Johannes Kleppa, Dagen

Tekstutdrag

VESPER

Å kveld
som gøymer alt
i di djupblå kappe
gøym meg også er du snill!

kvifor skal åsane
trea og markane
få krype under dyna di
og ikkje denne vesle kroppen
av angst
og lengsler?

også eg vil gå i eitt med himlen
slik som du
gli inn i ei blå æve av fred

Forfattere / Bidragsytere:


Arnfinn Andreas Haram O.P. (1948-2012) var prior ved St. Dominkus, dominikanernes kloster i Oslo fra 2009 og fram til sin død den 10. juni 2012. Han døde av et hjerteinfarkt mens han var på sykkeltur i Nordmarka. Pater Haram var fast spaltist i Klassekampen (lørdag) med en markant stemme og en høyt skattet prest, kantor, seminar- og foredragsholder. Fr. Arnfinn gav ut boka «Tre Florentinarar» på Efrem forlag høsten 2009.
Les mer

Andre bøker av forfatteren:


Arnfinn Haram

Tre florentinarar (pocket)

Kr ,-Arnfinn Haram

Tre florentinarar

Kr ,-