Forsiden // Tro og spiritualitet // Åndelig veiledning // Gjem deg ved bekken Kerit

Wilfrid Stinissen

Gjem deg ved bekken Kerit

Livet i Karmel

Kr 259,-   Antall:

Last ned omslag
Tips en venn!
Bla i boken her
Se forsiden | Baksiden
Forlag: Efrem forlag
Utgivelsesdato: 24.10.2014
ISBN: 9788292922316
Språk/målform: Bokmål
Innbinding: Heftet med klaffer
Sidetall: 196
Originaltittel: Göm dig vid bäcken Kerit
Oversetter: Anne Bente Hadland
Beskrivelse

Gjem deg ved bekken Kerit, i kjærligheten, sier Gud til profeten Elia i 1. Kongebok 17, og dermed til hver enkelt karmelitt. Hvordan dette skal skje har Ordenen villet svare på gjennom sin 800 år gamle historie.

Karmelittbroder WILFRID STINISSEN har tatt utgangspunkt i det såkalte Vademekum, et gammelt kompendium for det daglige liv i Karmel. Teksten blir her gitt oss som en nåtidig håndbok i samme hensikt; med hjelp av den store karmelittiske tradisjonen, dens helgener og mystikere, får vi her konkret veiledning i hvordan vi – i eller utenfor klostermurene – kan anlegge vår hverdag slik at den leder frem til møtet med Gud.

Avisen Vårt Land presenterte boken i februar under overskriften «Hardcore Stinissen» og sier litt om bokens ubestikkelige fokus på hva kristen spritualitet i flg Jesus selv handler om – for den som vil se Gud.
Presentasjoen var et intervju med bokens oversetter, ANNE BENTE HADLAND, dominikaner-nonne på Katarinahjemmet i Oslo. «Stinissens bøker løfter deg og får deg til å fokusere og gå videre. Men hvor hentet han selv næringen fra? Det forstår vi mer av i denne boken» forteller hun. «Kjernen i boka er at man lever i Guds nærvær».


Les utdrag fra boken 
her

«…en bok jeg anbefaler alle kristne å lese» 
Torvild Oftestad, SEGL
 Anmeldelser

«…en bok jeg anbefaler alle kristne å lese»

Torvild Oftestad, SEGL

Tekstutdrag

Forfattere / Bidragsytere:


Anne Bente Hadland er dominikanerinne i Katarinahjemmet i Oslo, og er en økumenisk skikkelse i det norske landskap av møtepunkter for kristen spiritualitet. Blant hennes tidligere oversettelser er pave Benedikt XVI's trilogi «Jesus fra Nasaret.»
Br. Wilfrid Stinissen var en kjent og kjær forfatter og åndelig veileder. Han var i en årrekke prior i klosteret Norraby i Sverige, som karmelittbroder og katolsk prest. Han døde 30. november 2013, 86 år gammel.
Les mer

Andre bøker av forfatteren:


Wilfrid Stinissen

Størst av alt er kjærligheten

Kr ,-