Forsiden // Sakprosa og essays // Debatt, teologi og samfunn // Gud - mer enn feelgood?
Forlag: Efrem Forlag
Utgivelsesdato: 23.10.2015
ISBN: 978-82-92922-33-0
Språk/målform: Bokmål
Innbinding: Heftet med klaffer
Sidetall: 136
Beskrivelse

Boken «Gud – mer enn feelgood?» diskuterer livets store spørsmål i lys av fornuft og vitenskap, og det på en måte som viser at dette ikke står i motsetning til kristen tro. Forfatterne, Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik, er to drevne myteknusere, som også her viser at kristendom ikke trenger å bortforklare, men kan forklare mye.

Her er en smakebit fra boken. Dobbelt-klikk for fullskjerm-lesing. 

 


 Fra bokens bakside: 
The Big Bang! Trykket noen på ON, eller er universet skapt ved tilfeldighet? Kjenner du til forsker-begrepet fininnstilling? Det bør du! 

Er likkledet i Torino ekte? Er det greit å være skeptisk til mirakler, men samtidig tenke at det beint fram er både rasjonelt og fornuftig å tro på Jesu oppstandelse? I det hele tatt, står det en vilje bak vår tilværelse?

Og helt saklig: finnes det i dag gode og naturvitenskapelige argumenter som støtter dette? Eksisterer Gud, rett og slett?

Eller vent litt. Sånne argumenter går vel uansett ikke i hop med alt det vonde som skjer i verden? Hva er vitsen med en Gud som ikke bryr seg? Som da bare ikke kan være god.

For kan Gud være det – egentlig?

TROSOPPLÆRING
Boken har fått støtte av Kirkerådet og vil bli benyttet som ressursbok for trosopplæring i Den norske Kirke. Boken er derfor skrevet med tanke på unge lesere.  
Forfatterne har utviklet et presesentasjonsmateriell (video og PowerPoint). Linker til dette finnes på Ressursbanken.no 
 

Anmeldelser

Tekstutdrag

Se link ved bilde av omslag

Forfattere / Bidragsytere:


Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik har sammen gitt ut boken Gud – mer enn feelgood? Finn link til forfatterpresentasjoner under fanen "Om forfatteren"
Les mer

Andre bøker av forfatteren:


Bjørn Are Davidsen & Atle Ottesen Søvik

Evolusjon eller kristen tro? - Ja takk, begge deler!

Kr ,-