Arnfinn Haram

Tre florentinarar

Essay og artiklar om religion, kultur og samfunn

Kr 339,-   Antall:

Tips en venn!
Innhold, forord og essay
Se forsiden | Baksiden
Forlag: Efrem Forlag
Utgivelsesdato: 10.06.2015
ISBN: 978-82-92922-32.3
Språk/målform: Nynorsk
Innbinding: Heftet
Sidetall: 304
Beskrivelse

Arnfinn Haram døde dessverre den 10. juni 2012. Under en sykkeltur i Nordmarka fikk han et kraftig hjerteinfarkt og var kun 63 år gammel da han gikk inn til Livet.  

Tre florentianarar kom ut tre år før han døde og ble kjøpt inn av Kulturrådet

Bokomtale:
Med utgjevinga av Tre florentinarar viste Arnfinn Haram si eineståande evne som essayist og kultur-, litteratur- og samfunnskritikar. Forfattaren stod i ein katolsk danningstradisjon som formidlar djupe og frigjerande persektiv i ei smittande glede over det gode, det vakre og det sanne i livet – alt det som røpar Guds løyndomsfulle nærvere i verda.


Her finst det tekster om markante personlegdomar, viktige samfunnsspørsmål, vandringar i eksistensielle og litterære landskap. Den skarpe fjørpennen i munkehanda hadde kontakt med livgjevande kjelder. Hans formidlingsevne og sterke ambisjonar for den gode saka gjorde at han påkalla merksemd i svært ulike fora, både i og utanfor trusrelaterte samanhengar. Det vere seg lesarar i Klassekampen eller Morgenbladet, unge radikale, protestantiske og katolske kristne eller modne, for ikkje å seie dekadente tilhøyrarskarar – alle ble ”lutter øre” når frater Arnfinn preika, ein munk frå mellomalderen (som han éin gong kalla seg) – og var villige til å sitje ei stund slik ein gjer i danningstradisjonen, lyttande til den vise. Det er ingen dum idé i vår tid: Les, bli stimulert, gå vidare og bli sjølv vis. 

Anmeldelser

«Noen klarer det nesten umulige – å tenke ’nytt’ om troen. Noen får det til uten selvhøytidelighet. Arnfinn Haram gjør det (...) skriver seg inn i den evige samtale.» Vårt Land

«Harams essay syner historisk innleving, fin menneskekunne, vit på estetikk ikkje mindre enn på etikk. Og så forteljargåve! (...)» Per Lønning, Dag og Tid

«Boken byr oss et sterkt ladet og levende språk som tidvis imponerer» Tor Dishington Johansen, Bergens Tidende

«...skraper i sjelens dyp og rører ved eksistensens grunnvilkår» Dag Kullerud, Aftenposten

Tekstutdrag

Se link til høyre for omslag over; "Innhold, forord og essay"

Forfattere / Bidragsytere:


Arnfinn Andreas Haram O.P. (1948-2012) var prior ved St. Dominkus, dominikanernes kloster i Oslo fra 2009 og fram til sin død den 10. juni 2012. Han døde av et hjerteinfarkt mens han var på sykkeltur i Nordmarka. Pater Haram var fast spaltist i Klassekampen (lørdag) med en markant stemme og en høyt skattet prest, kantor, seminar- og foredragsholder. Fr. Arnfinn gav ut boka «Tre Florentinarar» på Efrem forlag høsten 2009.
Les mer

Andre bøker av forfatteren:


Arnfinn Haram

Tre florentinarar (pocket)

Kr ,-Arnfinn Haram

Babylonsk harpe

Kr ,-