Forsiden // Sakprosa og essays // Debatt, teologi og samfunn // Evolusjon eller kristen tro? - Ja takk, begge deler!

Bjørn Are Davidsen & Atle Ottesen Søvik , Bjørn Are Davidsen , Atle Ottesen Søvik

Evolusjon eller kristen tro? - Ja takk, begge deler!

Om fornuft, vitenskap og tro

Kr 298,-   Antall:

Tips en venn!
Se forsiden | Baksiden
Forlag: Efrem forlag
Utgivelsesdato: 12.10.2016
ISBN: 978-82-92922-35-4
Språk/målform: Bokmål
Innbinding: Heftet
Sidetall: 208
Beskrivelse

Klikk fanen «Tekstutdrag» (til høyre over denne rammen) for å bla i boken.  

Evolusjonslæren er kanskje ikke det man tenker på til daglig. Og påstanden om at mange troende mennesker er skeptiske til evolusjonslæren, kan nok være tilfelle – egentlig!

Tross en av verdens best dokumenterte teorier, er det ikke så lett å tro at mennesket uten direkte styring, ved naturlig utvalg og mutasjoner (tilfeldigheter) har to øyne, fem fingre, bevissthet og underbevissthet!
Men det er evolusjon! 


… hvor blir det i tilfelle av Gud da?

Og om man godtar rådende naturvitenskap (noe kirken historisk alltid har gjort (!), alt annet er myte! noe boken viser) og at altså evolusjonslæren er rett og vi kaller det teistisk evolusjon fordi Gud står bak, hvordan kan da mennesket være skapt i Guds bilde – rokker (teistisk) evolusjon ved det? Og hva med syndefall og arvesynd? For ikke å nevne det viktigste av alt, Bibelens evangelium, frelsen! Hva med evig liv?

Det er dette forfatterne av denne boken, myteknuser Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik, professor i teologi på MF, gir sitt svar på.


***

Bokens baksidetekst:
Tror vi at kirken alltid har tolket Bibelen ut ifra naturviten­skapen? Denne boken hevder at nettopp det er sant. Kirken har det. Alt annet er myte.

Hva med i dag, oppfattes tro og vitenskap som motsetninger?
Stadig flere hevder evolusjonslæren er gått ut på dato. Forfatterne av denne boken svarer derfor på motargumenter fra kreasjonisme og Intelligent Design og viser hvor deres modeller svikter.

Men hva er egentlig evolusjon, truer det troen på en skapergud?
Som bokens forfattere hevder, er mennesket blitt dannet – to øyne, fem fingre, bevissthet og underbevissthet – uten direkte styring, ved tilfeldigheter! Det er evolusjon.

Så hvor blir det av Gud da? Hva med syndefall og arvesynd? For ikke å nevne det viktigste av alt, Bibelens evangelium, frelsen! Hva med evig liv? At mennesket er skapt i Guds bilde – rokker evolusjonen ved det?

I denne boken blir nye og uvante tanker om menneskets antropologi løftet fram. Det diskuteres om mennesket har sjel. Om det har ånd. Les om nyere hjerneforskning og om hvordan moderne vitenskap og bibelens menneskesyn kan forenes. Dette er spennende lesning!


Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik er to drevne myteknusere og skarpe tenkere. Her diskuteres livets store spørsmål i lys av fornuft og vitenskap. Her formes nye konklusjoner – som ikke står i motsetning til kristen tro – selv om evolusjonslæren kaster nytt lys over sentrale bibelske forestillinger og kan forstås som naturlig åpenbaring av Guds skapelse.

Forfatterne inviterer med dette til debatt rundt spørsmål dagens forskning skaper, om menneskets eksistens og kristen tro.

Anmeldelser

«Stort sett synes jeg forfatterne lykkes med sitt mål: Å vise at evolusjonslæren kan kombineres med en klassisk kristen tro.»
Espen Ottosen, Utsyn

« … [vi] – om vi kaller oss kreasjonister, evolusjonister eller noe annet – står overfor spørsmål hvor vi faktisk ikke har fullstendig og sikker innsikt i alle relevante forhold. Da gjør vi klokt i å opptre med en viss forsiktighet. Etter mitt skjønn gjør forfatterne av denne boken nettopp det … De fortjener ros for å argumentere åpent og etterrettelig»
Tarjei Gilje, Dagen

«Jeg er selv grunnleggende enig med forfatterne av boken […] kristne forskere ser Guds storhet i naturvitenskapens fremskritt.
Redaktør Tom Arne Møllerbråten i 1. utgave av STEG, Tidsskrift for kristen folkehøgskole.

Tekstutdrag

Velg fullskjerm-visning i rammens nedre høyre hjørne


Forfattere / Bidragsytere:


Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik har sammen gitt ut boken Gud – mer enn feelgood? Finn link til forfatterpresentasjoner under fanen "Om forfatteren"
Les mer

Andre bøker av forfatteren:


Bjørn Are Davidsen & Atle Ottesen Søvik

Gud - mer enn feelgood?

Kr ,-