Nina Kraft

Livet på scenen

16 teaterforestillinger om menneskets eksistens

Kr 369,-   Antall:

Tips en venn!
Se forsiden
Forlag: Efrem forlag – Plot
Utgivelsesdato: 26.09.2017
ISBN: 978-82-92922-44-6
Språk/målform: Bokmål
Innbinding: Innbundet
Sidetall: 184
Beskrivelse

 

 • Samtaler om menneskets eksistens

   

  Efrem forlag har i samarbeid med magasinet Plot utgitt boken: 

  «Livet på scenen. 16 teaterforestillinger – refleksjoner om menneskets eksistens

   

  FORFATTER NINA KRAFT har tatt med personer fra ulike profesjoner til et teaterstykke med etterfølgende samtale:
  – Hva fikk du ut av dette? – Ble du berørt? – Hvilken betydning har det for oss i dag?

   

  Vi møter skuespiller Svein Tindberg, samfunnsviter Asle Toje, trendforsker Ståle Økland, gestaltterapeut Heidi Minde, filosof Arne Johan Vetlesen, psykologene Finn Skårderud, Peder Kjøs, Sissel Gran og fire andre, kriminolog Paul Leer-Salvesen, en festivalleder, en bokhandler, en journalist, en komponist og en regissør.  


 •  

 •  

  MAGASINET PLOT har tatt sjansen på at det ennå er liv i teatret – en av de eldste kunstarter – og sett en rekke nyere oppsetninger på norske scener med innholdsbriller. Det er altså ikke primært hvordan teaterstykkene er bygget opp og iscenesatt som her er vurdert, men hva man som publikummer kan dra ut av dem av de spørsmål som vi alle baler med i våre egne liv. Bevisst er både klassikere og nyere dramatikk presentert. 


  «All the world’s a stage, and all men and women merely players» 


  – sa Shakespeare i As You Like It, men er det sant i dag – i helt direkte betydning? Kjenner vi oss igjen ved å se personer agere på en scene? Spiller rollefigurene ut våre egne konflikter og seire og nederlag, vår sorg, våre ambisjoner, vår skyld og anger, vår virketrang og vår livskraft, slik at vi tilskuere kjenner oss igjen? Eller er teatret utdatert som arena for erkjennelse, danket ut av film, TV, nettspill og andre nyere fenomener?
   

  NINA KRAFT har mastergrad i journalistikk samt i European Studies. Hun har også mellomfag i litteraturvitenskap. Hun bor i Oslo og arbeider som frilansjournalist og oversetter.


Anmeldelser

Tekstutdrag

Forfattere / Bidragsytere: