Forsiden / Om forlagene

Om forlagene

Efrem forlag er lite, men iherdig. Våre bøker favner dypt, men nå også bredere. I større grad vil allmen = betydningen av ordet katolsk (!) litteratur prege vår katalog, ikke minst med et ‘gjerne’ overfor romaner fra norske forfattere. Ja, det er ambisiøst. 

Defor vi  som derfor leter etter et typisk kristent avtrykk (som om det var mulig å presist definere …) i alle forlagets utgivelser heretter, vil nok lete forgjeves. 

Generelt vil forlagsprofilen fortsatt speiles i bøker som stimulerer leseren til refleksjon over menneskets eksistens, medmenneskelighet, eller sagt mer klassisk: refleksjon over det sanne, gode og skjønne. 

Og den festlige kategorien ‘kristen litteratur’ skal fortsatt ta utgangspunkt i dialogen mellom religion, kultur og samfunn eller hente fram skatter fra kirkens arv, med forfattere som belyser dybdene i den klassiske kristne erfaringen. 

Efrem forlags første utgivelse var i 2008 om kristen mystikk (Den indre hage og klassikeren «Åndelig Sang» som senere ble utgitt i Verdens hellige skrifter (Den norske bokklubben med Alf van der Hagen som redaktør). Efrem forlags utgivelser satte raskt et definitivt preg på såkalt ‘kristen litteratur’ i Norge, om ikke i omfang, så i kvalitet (regnet i gode anmeldelser for de første 20 utgivelsene). Dog ikke gjennom en type kristen litteratur mange dessverre (med rette) kjenner som så ofte i kontrast endog med bibelsk fornuft (slik Paulus-brevene så godt viser) eller problematisk relasjon til vitenskapen (slik kirken faktisk hisrosik ikke har hatt, alt annet er fordommer!) eller som avviser grunnleggende menneskelig erfaring.

Forlaget Lengt
 
er et imprint tilknyttet forlaget.  


Fakta:
Efrem forlag hadde sin første utgivelse i 2008. I 2009 ble forlaget medlem av Den norske Forleggerforening. 
Forlagets bøker (til bokhandlere) distribueres gjennom Sentraldistirbusjon AS, Oslo. 
Forlagets størrelse er marginal, med 40 utgivelser i perioden 2008-2016. Forlegger er Øyvind Lerø. 


Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Yes! Efrem forlags første roman for voksne – første anmeldelse: «Solid»

Les mer...

Endelig! Romanen «Lutheri!» er ført i pennen av Ola I. Breivega, filolog og tidligere leder av Noregs Mållag. Han har før gitt ut fagbøker om nynorsk og klarspråk, men dette er hans første roman. Med sine 77 år vil han trolig være årets eldste debutant i Norge. Det er feiende flott! Gratulerer!

Les mer...


Motta vårt nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Nå: Portofri A-post!

Bøker til ordinær pris sendes alltid portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...