Forsiden / Om forlaget

Om forlaget

Lite, men iherdig!

Våre bøker favner dypt, fra 2017 enda bredere. Efrem forlags profil vil nå inkluderer (mer) allmene bøker, blant annet i et samarbeid med magasinet Plot. 2017 er også året for forlagets to første romaner for voksne (med så langt gode anmeldelser, ternnignlast 5 og innkjøpt av Kulturrådet). Gode romaner av norske forfattere?  – Ja, det er ambisiøst. 

Men hovevekten av utgivelsene vil fortsatt være norsk og oversatt sakprosa, med fortsatte kvalitetsutgivelser med et
 klart kristent avtrykk (som var det mulig å presist definere…). 

Fakta:

Efrem forlag hadde sin første utgivelse i 2008. I 2009 ble forlaget medlem av Den norske Forleggerforening. 
Forlagets bøker (til bokhandlere) distribueres gjennom Sentraldistirbusjon AS, Oslo. 
Forlagets størrelse er marginal, med 40 utgivelser i perioden 2008-2016. Forlegger er Øyvind Lerø. 


Generelt vil forlagsprofilen fortsatt speiles i bøker som stimulerer leseren til refleksjon over menneskets eksistens, medmenneskelighet, eller sagt mer klassisk: refleksjon over det sanne, gode og skjønne. 

Og den festlige kategorien ‘kristen litteratur’ skal fortsatt ta utgangspunkt i dialogen mellom religion, kultur og samfunn eller hente fram skatter fra kirkens arv, med forfattere som belyser dybdene i den klassiske kristne erfaringen. 

Efrem forlags første utgivelse var i 2008 om kristen mystikk (Den indre hage og klassikeren «Åndelig Sang» som senere ble utgitt i Verdens hellige skrifter (Den norske bokklubben med Alf van der Hagen som redaktør). Efrem forlags utgivelser satte raskt et definitivt preg på såkalt ‘kristen litteratur’ i Norge, om ikke i omfang, så i kvalitet (regnet i gode anmeldelser for de første 20 utgivelsene). Dog ikke gjennom en type kristen litteratur mange dessverre (med rette) kjenner som så ofte i kontrast endog med bibelsk fornuft (slik Paulus-brevene så godt viser) eller problematisk relasjon til vitenskapen (slik kirken faktisk hisrosik ikke har hatt, alt annet er fordommer!) eller som avviser grunnleggende menneskelig erfaring.

Forlaget Lengt
 er et imprint tilknyttet forlaget.  

Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Sara Løkvik Husby (32) sin debutroman viser den harde veien til selvforglemmelse, med et tema utspilt til alle tider og overalt; forelskelsens bitre bakside. Men også den kan gi ny retning, ny innsikt.

Les mer...

Efrem forlags første roman for voksne med terningkast 5 i Tønsberg blad og glimrende anmeldelse i Vårt Land.

Les mer...


Motta vårt nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Årets bøker portofritt!

Også bøker til ordinær pris sendes portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...