Forsiden / Om forlagene

Om forlagene

Efrem forlag ga ut sin første bok i 2008. Utgivelsene satte i mange år et definitivt preg på såkalt ‘kristen litteratur’ i Norge, om ikke i omfang, så i kvalitet (regnet i gode anmeldelser). Dette har dog ikke vært gjennom den type kristen litteratur mange kjenner den (eller tror den er), fri for fornuft, vitenskap eller sann menneskelig erfaring.

I dag (2017) vil Efrem forlag i større grad utgi allmen litteratur, ikke minst romaner fra norske forfattere. Den som derfor leter etter et typisk kristent avtrykk (som om det var mulig å presist definere …) i alle forlagets utgivelser heretter, vil nok lete forgjeves. 

Generelt vil forlagsprofilen 
fortsatt speiles i bøker som stimulerer leseren til refleksjon over menneskets eksistens, medmenneskelighet, eller sagt mer klassisk: i det sanne, gode og skjønne.   

Og den festlige kategorien ‘kristen litteratur’ skal fortsatt ta utgangspunkt i dialogen mellom religion, kultur og samfunn eller hente fram skatter fra kirkens arv, med forfattere som belyser dybdene i den klassiske kristne erfaringen. 

Forlaget Lengt
 
er et imprint tilknyttet forlaget.  


Fakta:
Efrem forlag hadde sin første utgivelse i 2008. I 2009 ble forlaget medlem av Den norske Forleggerforening. 
Forlagets bøker (til bokhandlere) distribueres gjennom Sentraldistirbusjon AS, Oslo. 
Forlagets størrelse er marginal, med 40 utgivelser i perioden 2008-2016. Forlegger er Øyvind Lerø. 


Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Endelig! Romanen «Lutheri!» er ført i pennen av Ola I. Breivega, filolog og tidligere leder av Noregs Mållag. Han har før gitt ut fagbøker om nynorsk og klarspråk, men dette er hans første roman. Med sine 77 år vil han trolig være årets eldste debutant i Norge. Det er feiende flott! Gratulerer!

Les mer...

I anmeldelsene brukes vendinger som "uhyre interessante bok" (Dagen) og "på det sterkeste vil oppmuntre mange til å lese" (Utsyn). Dette er gledelig og understøtter at boken Dagfinn Stærk har skrevet, er svært berikende.

Les mer...


Motta vårt månedlige nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Nå: Portofri A-post!

Bøker til ordinær pris sendes alltid portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...