Forsiden / Nyheter / Sankta Sunniva utstilling


Sankta Sunniva utstilling

Bryggen Museum i Bergen har åpnet en utstilling om Sankta Sunniva og helgenlegenden. Avisen Vårt Land beretter om stor stas da Sunnivaskrinet kom til Bergen.

Det leseverdige oppslaget i Vårt Land er dessverre ikke lagt ut på deres nettsider, men trykk på bildet under! 

Her møter vi blant annet en Sunniva i levende live (ikke den som lever i de himmelske sfærer, da) og historien om hvorfor jenta fikk akkurat det navnet. Det er gledelig med det økende fokuset som er på Norges før-reformatoriske arv. Det har skjedd mye godt etter reformasjonen, men da i beste fall som en fortsettelse av det som hadde preget Norge i 500 år og verden i 1500. I dag er det helt klart å sage ned greina man sitter på om en avviser Moderkirken, her i en keltisk utgave.

  


Her er også link til utstillingen Sankta Sunniva og det heliage skrinet på Bryggen Museum:Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Endelig! Romanen «Lutheri!» er ført i pennen av Ola I. Breivega, filolog og tidligere leder av Noregs Mållag. Han har før gitt ut fagbøker om nynorsk og klarspråk, men dette er hans første roman. Med sine 77 år vil han trolig være årets eldste debutant i Norge. Det er feiende flott! Gratulerer!

Les mer...

I anmeldelsene brukes vendinger som "uhyre interessante bok" (Dagen) og "på det sterkeste vil oppmuntre mange til å lese" (Utsyn). Dette er gledelig og understøtter at boken Dagfinn Stærk har skrevet, er svært berikende.

Les mer...


Motta vårt månedlige nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Nå: Portofri A-post!

Bøker til ordinær pris sendes alltid portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...