Forsiden / Myteknusere med bok om livets store spørsmål


Myteknusere med bok om livets store spørsmål

Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik viser i sin nye bok at kristen tro i stedet for å by på bortforklaringer, kan gi moderne mennesker gode svar på mange spørsmål – på rasjonell og vitenskapelig grunn

I boken Gud – mer enn feelgood? er forfatterne opptatt av sammenhengen mellom tro og tanke. Med dette som veivisere stiller de Livets store spørsmål: om Gud og guder, universets skapelse og Guds eksistens, de vurderer mirkaler og om likkledet i Torino er ekte og kommer med den dryge påstanden om at det er rasjonelt å tro på Jesu oppstandelse!

Boken har et lett og ledig språk og myntet både på unge og voksne lesere. Den vil vise hvor fornuftig og historisk begrunnet viktige svar i kristen tro er. Boken er derfor ypperlig for ungdomsledere eller andre som skal formidle kristen tro og tanke i vår temmelig forvirrede tid av fordommer og (u)fornuft. Davidsen og Søvik er to drevne myteknusere som viser at kristendom ikke trenger å bortforklare, men kan forklare mye.


«GUD - MER ENN FEELGOOD? Om fornuft, vitenskap og tro» er første utgivelse i bokserien: Livets store spørsmål

Fra bokens bakside: 

The Big Bang! Trykket noen på ON, eller er universet skapt ved tilfeldighet? Kjenner du til forsker-begrepet fininnstilling? Det bør du! 

Er likkledet i Torino ekte? Er det greit å være skeptisk til mirakler, men samtidig tenke at det beint fram er både rasjonelt og fornuftig å tro på Jesu oppstandelse? I det hele tatt, står det en vilje bak vår tilværelse?

Og helt saklig: finnes det i dag gode og naturvitenskapelige argumenter som støtter dette? Eksisterer Gud, rett og slett?

Eller vent litt. Sånne argumenter går vel uansett ikke i hop med alt det vonde som skjer i verden? Hva er vitsen med en Gud som ikke bryr seg? Som da bare ikke kan være god.

For kan Gud være det – egentlig?
***

Kirkerådet (Dnk) har støttet prosjektet, både til bok og presentasjonsmateriell (video/ Power Point) som skal følge bokens kapitler. Mer info om dette på dato for utgivelse: 23. oktober 2015.  

***

Både Davidsen og Ottesen er aktive bloggere. Besøk Davisens
Dekodet og Ottesens side med artikler på Akademia

Efrem forlags forfatter-presentasjon finnes her: Davidsen | Søvik


 
 

Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Yes! Efrem forlags første roman for voksne – første anmeldelse: «Solid»

Les mer...

Endelig! Romanen «Lutheri!» er ført i pennen av Ola I. Breivega, filolog og tidligere leder av Noregs Mållag. Han har før gitt ut fagbøker om nynorsk og klarspråk, men dette er hans første roman. Med sine 77 år vil han trolig være årets eldste debutant i Norge. Det er feiende flott! Gratulerer!

Les mer...


Motta vårt nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Nå: Portofri A-post!

Bøker til ordinær pris sendes alltid portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...