Forsiden / Myteknusere med bok om livets store spørsmål


Myteknusere med bok om livets store spørsmål

Bjørn Are Davidsen og Atle Ottesen Søvik viser i sin nye bok at kristen tro i stedet for å by på bortforklaringer, kan gi moderne mennesker gode svar på mange spørsmål – på rasjonell og vitenskapelig grunn

I boken Gud – mer enn feelgood? er forfatterne opptatt av sammenhengen mellom tro og tanke. Med dette som veivisere stiller de Livets store spørsmål: om Gud og guder, universets skapelse og Guds eksistens, de vurderer mirkaler og om likkledet i Torino er ekte og kommer med den dryge påstanden om at det er rasjonelt å tro på Jesu oppstandelse!

Boken har et lett og ledig språk og myntet både på unge og voksne lesere. Den vil vise hvor fornuftig og historisk begrunnet viktige svar i kristen tro er. Boken er derfor ypperlig for ungdomsledere eller andre som skal formidle kristen tro og tanke i vår temmelig forvirrede tid av fordommer og (u)fornuft. Davidsen og Søvik er to drevne myteknusere som viser at kristendom ikke trenger å bortforklare, men kan forklare mye.


«GUD - MER ENN FEELGOOD? Om fornuft, vitenskap og tro» er første utgivelse i bokserien: Livets store spørsmål

Fra bokens bakside: 

The Big Bang! Trykket noen på ON, eller er universet skapt ved tilfeldighet? Kjenner du til forsker-begrepet fininnstilling? Det bør du! 

Er likkledet i Torino ekte? Er det greit å være skeptisk til mirakler, men samtidig tenke at det beint fram er både rasjonelt og fornuftig å tro på Jesu oppstandelse? I det hele tatt, står det en vilje bak vår tilværelse?

Og helt saklig: finnes det i dag gode og naturvitenskapelige argumenter som støtter dette? Eksisterer Gud, rett og slett?

Eller vent litt. Sånne argumenter går vel uansett ikke i hop med alt det vonde som skjer i verden? Hva er vitsen med en Gud som ikke bryr seg? Som da bare ikke kan være god.

For kan Gud være det – egentlig?
***

Kirkerådet (Dnk) har støttet prosjektet, både til bok og presentasjonsmateriell (video/ Power Point) som skal følge bokens kapitler. Mer info om dette på dato for utgivelse: 23. oktober 2015.  

***

Både Davidsen og Ottesen er aktive bloggere. Besøk Davisens
Dekodet og Ottesens side med artikler på Akademia

Efrem forlags forfatter-presentasjon finnes her: Davidsen | Søvik


 
 

Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Sara Løkvik Husby (32) sin debutroman viser den harde veien til selvforglemmelse, med et tema utspilt til alle tider og overalt; forelskelsens bitre bakside. Men også den kan gi ny retning, ny innsikt.

Les mer...

Efrem forlags første roman for voksne med terningkast 5 i Tønsberg blad og glimrende anmeldelse i Vårt Land.

Les mer...


Motta vårt nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Årets bøker portofritt!

Også bøker til ordinær pris sendes portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...