Forsiden / «Av og til er Breivega rett og slett morsom»


«Av og til er Breivega rett og slett morsom»

Yes! Efrem forlags første roman for voksne – første anmeldelse: «Solid»

I vendinger som «Godt om religionsforfølgelse» og "Solid kirkehistorisk roman», anmelder Kristan Hegertun Lurheri! i dagens Vårt Land. Hegertun er fast anmelder i  Vårt Land og altså ikke hentet inn fra gaten i agurk-tider. Når anmelder formidler at forfatter Breivega ikke bare har et språk som er «presist og godt», men også er «[av og til] rett og slett morsom», kan vi ikke annet enn å si oss hjertens enig.

Anmeldelsen er ikke uten negative påpekninger, men dette er vendinger som «Mitt lille ankepunkt» og «som stort sett flettes naturlig inn i handlingen.», sistenvnte i en passasje der han i samme åndedrett viser at anmelder påvirkes av det han leser: «
Lutheri! er en roman med mye kirkehistorisk stoff, som stort sett flettes naturlig inn i handlingen. Anmelderen er ikke kirkehistoriker, men fant det særlig tankevekkende å lese hvor kynisk og retthaversk aktor var i møte med en katolsk kjetter.»For samtidig som romanen er underholdendende, er romanen balansrende folkeopplysning (i et ‘protestantisk enhetssamfunn’)! «Tankevekkende om oppgjøret med katolikker etter reformasjonen» har avisen flettet inn ved faktaboksen.  

Hegertun nevner det selv, og avslutter sim anemdelse med en hilsen ikke alle forfattere er forunt å få i en anmeldelse: «…Lutheri! [er] en velskrevet, godt komponert historie om den urimelige religionsforfølgelsen som pågikk i vårt land. Breivega startet sent som romanforfatter, men han startet godt, og må bare skrive mer.»

Breivega er kun 77 år … og ryktene sier han har noe i ermet. 

Dette var kjekt.Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Yes! Efrem forlags første roman for voksne – første anmeldelse: «Solid»

Les mer...

Endelig! Romanen «Lutheri!» er ført i pennen av Ola I. Breivega, filolog og tidligere leder av Noregs Mållag. Han har før gitt ut fagbøker om nynorsk og klarspråk, men dette er hans første roman. Med sine 77 år vil han trolig være årets eldste debutant i Norge. Det er feiende flott! Gratulerer!

Les mer...


Motta vårt nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Nå: Portofri A-post!

Bøker til ordinær pris sendes alltid portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...