Forsiden / Vi sees (ikke), «en fortelling vi trenger», Adresseavisen


Vi sees (ikke), «en fortelling vi trenger», Adresseavisen

Sara Løkvik Husby (32) sin debutroman viser den harde veien til selvforglemmelse, med et tema utspilt til alle tider og overalt; forelskelsens bitre bakside. Men også den kan gi ny retning, ny innsikt.

Klikk på omslag Vi sees (ikke)«Jeg liker at Sara Husby bruker forelskelse som motiv. Som tema blir det aldri utslitt, og noe alle kan kjenne seg igjen i. Vi skjønner tidlig at dette ikke blir happy ending, og hurra for det, dette er en fortelling vi trenger. For mens populærkulturen er full av lykkelige romanser, er det jo ikke slik i virkeligheten. Særlig ikke når forelskelsen treffer oss for første gang, slik som med Ingeborg, er det viktig å vite at selv om det ikke går bra, så er det helt i orden. Det skal være sånn!», skriver Maria Årolilja Rø i Adresseavisen og gir terningkast 4. Det er glimrende det, for en debutant.  

Romanen går videre inn i problemet om hvorfor Ingeborg ikke kommer over kjærlighetssorgen. Og dette en en sterk side ved romanen. slik Olavsfestdagene-sjefen Petter Myhr sa det, etter lesning av romanen før han skulle bokbade forfatteren under lanseringen i Trondheim 14. september; romen er positivt lett(lest), og vokser i driv og dybde.  Klikk bildet for å gå til boken  

Maks-rabatt og portofritt tilsendt  


Kort beskrivelse av plot og innhold (baksidetekst): 
En kveld i september, tilfeldigvis samme kveld som det regner for første gang på en måned, mø
ter Ingeborg en hun tilbringer 16 timer (og et sted mellom 16 og 49 minutter) med.
Han er borte når hun våkner, men Ingeborg er allerede blitt
mykere enn hun visste var mulig. Hver gang Ingeborg treffer på han igjen (ikke alltid like tilfeldig), er hun forberedt på en avvisning, men får i stedet nye løfter om å sees. Hun får ingen punktum, bare komma, komma, komma.

20-årene er på mange måter et mellomrom, en etappe der underlige kamper kjempes. Ingeborg klarer ikke å komme seg videre, trekke på skuldrene og tenke at det finnes andre. Tilværelsen begynner å rakne. Ingeborg kompenserer med kreative grep i jobben som oversetter, men opplever i stedet at det som gir livet mening blir revet ut, side for side.

Dette året, hennes tjuefemte – et utsnitt, som en biopsi av
livet – vil endre henne for alltid.

En roman vel verd å lese, eller gi i gave. 

Sara Løkvik Husby har bakgrunn som journalist i Adresseavisen. I dag er hun tekstforfatter i et reklamebyrå i hjembyen Trondheim, der også det meste av handlingen i hennes debutroman utspiller seg.

Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Når Efrem forlags første roman for voksne får gode anmeldelser i både Vårt Land, Tønsberg blad (terningkast 5) og sist Dagen, og endatil blir innkjøpt av kulturrådet, er det bare å glede seg.

Les mer...

Debattredaktør i Dagen, Tarjei Gilje, har valgt Årets bøker. To av syv er utgitt på Efrem forlag. Dagfinn Stærks dokumentariske «Steinene roper» er blant de utvalgte – og Dag Øivind Østerengs biografiske «Fra Luther til Peter» er hans klare favoritt.

Les mer...


Motta vårt nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Årets bøker portofritt!

Også bøker til ordinær pris sendes portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...