Forsiden / Kulturrådet kjøper inn kritikerroste Lutheri!


Kulturrådet kjøper inn kritikerroste Lutheri!

Når Efrem forlags første roman for voksne får gode anmeldelser i både Vårt Land, Tønsberg blad (terningkast 5) og sist Dagen, og endatil blir innkjøpt av kulturrådet, er det bare å glede seg.

Med «Lutheri er triveleg lesnad» avslutter Egil Morland sin Dagen-anmeldelse, og det i en avis som inntil forrige redaktørskifte var nokså avvisende til all katolsk liv – definitivt lære.

Denne romanen er nok en hybrid i så måte; Kristofer (Romanens undertittel er Magister Kristofers memoarar) blir utfordret på sitt fokus, målrettet som han er i å re-katolisere Norge; vi er tilstede noen ti-år etter reformasjonen. Og denne utfordringen magisteren får, liker Dagens anmelder, begeistret både for spørsmålet den frodige kvinnelige karakteren stiller Kristofer (også hun katolsk, må vi legge til): «Veit du forresten kor mange gonger du har brukt ordet «Evangelium» i manuskriptet ditt?» – og begeistret for svaret…

I denne romanen lærer leseren også mye om hva reformasjonen innebar, sett fra tapernes side – de som holdt fast på den katolske tro. 
Det gikk på livet løs.


Les utdrag  
Romanen er ført i pennen av Ola I. Breivega. Han er filolog og tidligere leder av Noregs Mållag. Han har gitt ut fagbøker om nynorsk og klarspråk, men dette er hans første roman. Med sine 77 år er han trolig årets eldste debutant i Norge. Det er feiende flott! Gratulerer! 

 

Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Når Efrem forlags første roman for voksne får gode anmeldelser i både Vårt Land, Tønsberg blad (terningkast 5) og sist Dagen, og endatil blir innkjøpt av kulturrådet, er det bare å glede seg.

Les mer...

Debattredaktør i Dagen, Tarjei Gilje, har valgt Årets bøker. To av syv er utgitt på Efrem forlag. Dagfinn Stærks dokumentariske «Steinene roper» er blant de utvalgte – og Dag Øivind Østerengs biografiske «Fra Luther til Peter» er hans klare favoritt.

Les mer...


Motta vårt nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Årets bøker portofritt!

Også bøker til ordinær pris sendes portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...