Forsiden / Hugolinus

Hugolinus

 
Hugolinus fra Montegiorgo er en italiensk fransiskanerbroder fra 1300-tallet. Han skrev Fioretti mest sansynlig mellom år 1327 og 1340. Fioretti er en samling beretninger om den hellige Frans av Assisi (1182-1226, minnedag 4. oktober) og hans første følgesvenner.
 
 
Mediefiler:
Bøker i salg
TittelUtgittPrisInnbinding 
Fioretti30.09.2005 kr Innbundet
Om forfatteren

Datoen for fødselen til Broder Ugolino i Monte Santa Maria, nå kjent som Montegiorgio, er ukjent. Dette er også datoen for hans død. Hans skrifter viser at han kjente til John av LaVerna, som døde i 1274, og det er dokumenter som plasserer ham i Napoli i 1331.

Ugulino var forfatteren av Actus Beati Francisci et Sociorum Eius (Gjerningene til den salige Frans og hans følgesvenner), som ble oversatt til Italias toskanske dialekt av en anonym oversetter og navngitt Fioretti di Santo Francesco d 'Ascesi eller "En blomesterkrans om Frans av Assisi og hans første brødre". Arbeidet var en samling anekdoter om St. Frans liv og hans tidlige disipler. I denne sammenheng betyr "Fioretti", eller "hage av blomster" ganske enkelt "notabilia" eller "flere betydningsfulle ting", tings som var blitt utelatt fra formelle biografier av helgenen.
 

Anmeldelser

 

Bibliografi: