Gode anmeldelser for Steinene roper

13. februar., 2018

I anmeldelsene figuerer vendinger som "uhyre interessante bok" (Dagen) og "på det sterkeste vil oppmuntre mange til å lese" (Utsyn). Dette er gledelig og understøtter at boken Dagfinn Stærk har skrevet, er svært berikende.

Anmeldelsen i Utsyn er signert Hjalmar Bø, leder for NLM utland, som frimodig avslutter anmeldelsen med ordene: 
«Dette er en godt skrevet bok om en viktig del av vår kirkehistorie som jeg på det sterkeste vil oppmuntre mange til å lese.»

Les et utdrag av boken her: Steinene roper 

 

Første anmeldelse stod i Dagen tidlig i mai, signert redaktør Tarjei Gilje. Han la ikke i mellom i ingressen:

«En gang hadde Nord-Afrika en sterk og blomstrende kirke. Men noen ganger vinner de som bekjemper den kristne kirken. Blir dette historien om oss?» 

 

Trykk på bildet for å lese anmeldelsen


Men boken er i større grad opptatt av å beskrive hvor viktig den delen av kristenheten var i kirkens spede begynnelse. Gilje trekker frem både de autentiske martyrberetingene (både kirkens beretninger og fra de romerske retttsprotokoller), kirkens indrekrikelig konfliktøløsing og arbeidet for religiøs toleranse og trosfirhet – på 100-tallet (!) – og avslutter sin anmeldelse med førlgende: 

«Dagfinn Stærk fortjener ros både for grundig arbeid, for tankevekkende betraktninger, edruelig analyse og sindige formaninger.»Legg igjen en kommenar

Kommentaren vil bli godkjent før den blir synlig


Også i Forleggerens kommentar

Kulturrådet kjøper inn den kritikerroste romanen «Lutheri!»

13. februar., 2018

Når Lutheri!, Efrem forlags første roman for voksne, får gode anmeldelser i både Vårt Land, Tønsberg blad (terningkast 5) Dagen og St Olav – katolsk kirkeblad, og endatil er blitt innkjøpt av kulturrådet, er det bare å glede seg.

Les mer

Motta vårt nyhetsbrev!

Følg mednyheter og gode tilbud fra Efrem forlag.