LitFestBergen

LitFestBergen

11. februar., 2023

Magasinet Samtiden har invitert Efrem forlags forlegger til å skrive om årets internasjonale litteraturfestival i Bergen

Først ut er et overblikk over årets program, tematikk og kort om den posisjon Bergen Internasjonale Litteraturfestival har opparbeidet seg. Senere kommer også et essay om årets festivaltema «raseri». 

Les mer

Karpe og Katekismen

Karpe og Katekismen

17. november., 2022 1 kommentar

TRO: Som ung pastor mistet jeg gudstroen, fordi gapet mellom kristendommen og mitt eget liv ble for stort. En av de viktigste erfaringene fra årene som ateist, er hvordan det føltes å nærme seg det åndelige på nytt.
Foto: Anthony Delanoix, Unsplash

Les mer


Adventstid – unn deg korte lommer av stillhet!

Adventstid – unn deg korte lommer av stillhet!

29. november., 2020

Advent betyr for oss som kjent å vente/ventetid. I betydningen forberede seg på det som kommer (Advent = lat. «komme»). Med boken Med tomme hender : Bønner i ventetider har Ulla Käll kommet oss i møte med hjelp til å sette av en stund i forventning hver dag.

Les mer

Hvordan feiret de første kristne Jesu fødsel?

Hvordan feiret de første kristne Jesu fødsel?

25. desember., 2019

Hver jul dukker de samme påstandene opp. Den kristne julefeiringen er egentlig en arv etter den hedenske feiringen av vintersolverv og romernes fest for guden Saturn. Påstandene henger ofte sammen med et ønske om å fjerne Jesus mer og mer fra jula. Det er nok riktig at det passer godt å feire Jesus som livets lys nettopp nå når sola snur igjen. Men den kristne julefeiringen begynte ikke som en overtakelse av en hedensk fest.

Les mer


Politiforum med god anmeldelse av «Makt i uniform»

13. februar., 2018

Politiforum har anmeldt Aasa Christine Stoltz' bok «Makt i uniform». I siste nummer (16. februar) gir redaktør i Politiforum, Ole Martin Mortvedt, boken følgende ingress: «Grundig og leseverdig dypdykk innenfor Vest politidistrikt avdeling Bergen.»

Les mer


Motta vårt nyhetsbrev!

Følg mednyheter og gode tilbud fra Efrem forlag.