Kulturrådet kjøper inn den kritikerroste romanen «Lutheri!»

13. februar., 2018

Når Efrem forlags første roman for voksne får gode anmeldelser i både Vårt Land, Tønsberg blad (terningkast 5) Dagen og St Olav – katolsk kirkeblad, og endatil er blitt innkjøpt av kulturrådet, er det bare å glede seg.

At romanen om katolsk motstandskamp blir betegnet som «triveleg lesnad» i (historisk sett) en luther-bastion som (avisen) Dagen, er ‘trivelig lesnad’ både for forfatter og forlag. Det er fint at Egil Morland og avisens ledelse ikke er der det inntil forrige redaktørskifte strandet, en temmelig klar avvisning til alt katolsk liv – definitivt lære. 

Denne romanen er dog en hybrid i så måte; Kristofer  – romanens undertittel er Magister Kristofers memoarar – blir utfordret på sitt fokus, målrettet som han er i å re-katolisere Norge. Vi er tilstede noen ti-år etter reformasjonen. Og at magisteren blir utfordret, liker Dagens anmelder. Dagen-anmelder begeistres både for spørsmålet den frodige kvinnelige karakteren stiller Kristofer (også hun katolsk, må vi få legge til): «Veit du forresten kor mange gonger du har brukt ordet «Evangelium» i manuskriptet ditt?» – og blir begeistret for svaret…

I denne romanen lærer leseren også mye om hva reformasjonen innebar, sett fra tapernes side – de som holdt fast på den katolske tro. 
Det gikk på livet løs.Legg igjen en kommenar

Kommentaren vil bli godkjent før den blir synlig


Også i Forleggerens kommentar

Gode anmeldelser for Steinene roper

13. februar., 2018

I anmeldelsene figuerer vendinger som "uhyre interessante bok" (Dagen) og "på det sterkeste vil oppmuntre mange til å lese" (Utsyn). Dette er gledelig og understøtter at boken Dagfinn Stærk har skrevet, er svært berikende.

Les mer

Motta vårt nyhetsbrev!

Følg mednyheter og gode tilbud fra Efrem forlag.